Tyylilleen ominaisesti Probiksen kesäpäivää vietettiin perjantaina 12. kesäkuuta rauhassa chillaillen ja hengaillen jämsäläisessä Saunakylässä.

– Hyvin meidän näköinen kesänviettopäivä oli. Kuultiin esittely erilaisista savusaunoista, syötiin, saunottiin, grillattiin ja lähdettiin kotiin, henkilöstöpäällikkö Jalmari Lehto kertaa tapahtumia.

– Oli kyllä tosi hyvä sauna! Saunakylän saunoista kuusi oli tällä hetkellä löylykunnossa ja paikasta tulee varmasti viihtyisä, kun loput 16 saadaan kunnostettua.

Probiksen kesäpäivillä saunottanut savusauna.

Virvoikkeina probislaiset nauttivat paikallisia antimia: hotelli Verson keittiö oli valmistanut maistelumenun ja juomiksi viilenivät Hangaround & Nobody Brewingin pienpanimo-oluet. Hangaround & Nobody on aiemminkin ollut mukana Probiksen tapahtumissa.

– Olemme saaneet etuoikeuden päästä useamman kerran maistamaan uusien oluiden koe-eriä testijoukkona. Sitä kautta saimme kunnian myös nimetä Hangaround & Nobodyn ensimmäisen kaupallisen oluen, esittelee Jalmari eräiden kesäpäivien iloksi suunnitellun Håller Din Tunkken -oluen tarinaa.

Probiksen tiimin joukosta löytyy harrastuneisuutta hyvien erikoisolueiden pariin, joten pienen mittakaavan yhteistyö paikallisen IT-talon ja panimon kanssa on luonnollista. Tällä kertaa kesäpäivän vaihtoehdoista löytyi myös toinen Probiksen nimikko-olut, Bättre Kod Med Detta Öl.

Hangaround & Nobody Brewingin Bättre Kod Med Detta Öl -olut

– Osa nimikko-oluiden hauskuudesta tulee tankerokäännöksistä, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja huvittuneisuutta asiakaskunnassa. Håller Din Tunkenista tuli oikeastaan vahingossa niin hyvä nimi, että Hangaround & Nobody Brewing otti sen käyttöön, Jalmari naureskelee.

Entä onko Probiksella suunnitelmia muiden nimikkotuotteiden suhteen?

– Saa tietenkin nähdä, mitä kaikkea tässä tullaan vuosien mittaan keksimään, mutta pikkulinnut kertovat, että Jämsässä olisi ehkä tulevaisuudessa mahdollista löylytellä Probiksen nimen alla.

Hangaround & Nobody Brewingiin voit tutustua tarkemmin heidän omilla sivuillaan.