Probiksella päivät alkavat joka aamu stand up -palaverilla, jonka tarkoituksena on antaa jokaiselle probislaiselle tilaisuus kertoa, mitä kuuluu ja mitä päivä tuo tullessaan. Päivittäisen stand upin lisäksi porukka istuu kerran kuukaudessa alas nauttimaan aamupalasta, jonka henkilöstöpäällikkö Jalmari Lehto valmistaa.

– En ajattele olevani “päällikkö” johtajatyylillä. Ajattelen olevani probislainen, jonka prioriteetti on työskennellä muiden työhyvinvoinnin eteen ja samalla edistää yrityksen kehittymistä. Siihen on nyt vain keksitty nimikkeeksi tuollainen, Jalmari kuvailee.

Useimmat johtajat todennäköisesti tilaisivat aamupalan valmiina esimerkiksi pitopalvelulta tai veisivät työntekijäporukan kahvilaan yhteiselle aamiaiselle. Omaa juttuaan tekevä ja siihen uskova henkilöstöpäällikkö haluaa kuitenkin laittaa itsensä peliin työkavereiden puolesta. Siksi Jalmari kattaa kerran kuukaudessa tarjolle kahta eri leipää, kasviksia, juustoa, leikkelettä ja lohta, silloin tällöin myös jonkin “yllärijälkkärin”.

– Aikaisemmin keitin puuroa. Sekin oli kuulemma ihan hyvää, Jalmari naurahtaa.

Probiksen aamupalapöytä katettuna

Probiksen aamupalalla nautitaan herkullisia voileipiä.

Yhteinen aamupala lisää sisäistä viestintää

Aamupalan painikkeena nautitaan Probikseen liittyvää jaettua tietoa. Ensin toimitusjohtaja Ismo Reitmaa kertoo yrityksen näkökulmasta, mitä lähitulevaisuus tuo mukanaan, miltä talousluvut näyttävät ja mitä visio- ja strategiarintamalle kuuluu. Sitten puheenvuoron ottaa Jalmari, joka vetää keskustelua henkilöstöasioista ja päivittää tiedot Probiksen toisen kuukausittain yhteisöperinteen, afterworkin, aiheista ja aikatauluista. Kaikilla on tietenkin mahdollisuus kommentoida puheenaiheita ja osallistua keskusteluun. Halutessaan saa myös kertoa omia kuulumisiaan laajemmin, ja aina joku niin tekeekin.

– Monet käyttävät aamupalaa isompien tiedotteiden kertomishetkenä. Jos elämässä on muutoksia meneillään, probislaiset jakavat ne usein juuri aamupalalla.

Probiksen henkilöstöpäällikkö Jalmari valmistamassa aamupalaa

Probiksen aamupala valmistuu henkilöstöpäällikön voimin.

Probiksella aamupalaperinne on ollut säännöllisessä käytössä syksystä 2017 yrityksen tiedonkulun ja sisäisen viestinnän lisäämiseksi. Aamupalatapaamisista on pidetty kiinni myös koronan aikana etätöitä tehdessä. Niihin jokainen on kokkaillut omat purtavansa.

– Yrityksen pieni koko ei automaattisesti tarkoita hyvää keskusteluyhteyttä, vaan siihen on panostettava. Kerran kuukaudessa järjestettävä aamupala tukee viestintää Probiksen jokapäiväisessä työarjessa, Jalmari esittelee aamupalan vaikutuksia.

Henkilöstöpäällikkö kokee aamupalan tilaisuutena osoittaa muille, että hän on aidosti valmis työskentelemään Probis-fiiliksen parantamisen ja ylläpitämisen eteen.

– Aamupalaa valmistamisella pystyn konkreettisesti näyttämään haluni edistää probislaisten hyvää työelämää. Uskon tämän sytyttäneen työyhteisömme luottamuksen minua kohtaan ja se näkyy parantuneena vuorovaikutuksena, Jalmari kiteyttää.