Pelastustoiminnan tietojärjestelmä STORE on aloittanut yhteistyön Secapp-viestintäjärjestelmän kanssa.

– Yhteistyöhön ryhtyminen toisen jyväskyläläisen softatalon kanssa on ollut innostavaa. Tarkoituksena on, että Secapp ja STORE pelaavat täysin yhteen, Probiksen toimitusjohtaja Ismo Reitmaa sanoo.

Viestintä-, hälytys- ja raportointijärjestelmä Secapp on jo vuosia toiminut kotimaan pelastuslaitosten toiminnan vahvana kumppanina. Secapp muodostaa tilannekuvan, jonka avulla pelastuslaitokset pystyvät esimerkiksi seuraamaan reaaliajassa, kuinka hätäkeskuslaitoksen hälytys saapuu pelastuslaitoksen tilannekeskukseen sekä sitä, kuinka keikalle lähtö täyttyy.

– Yhdistämällä STOREn ja Secappin pystymme muun muassa poistamaan päällekkäisen henkilöstötiedon ylläpidon tarpeen, Reitmaa kuvaa.

– Myös muita yhdistyshyötyjä on suunnitelmissa.

Hyötyjä niin pelastuslaitoksille kuin sopimuspalokunnille

Koska STOREn kehitys alkoi aikanaan juuri sopimuspalokuntien kanssa, on Probikselle ollut tärkeää, että ohjelmistokumppanin toiminta palvelee pelastuslaitosten lisäksi sopimuspalokuntiakin.

– Tämä on Secappin kanssa toiminut hyvin, koska sillä sopimuspalokunnan yksikönjohtaja voi seurata hälytyslähdön täyttymistä samoin kuin pelastuslaitoksissa, Reitmaa tiivistää.

Myös se, että molemmat ohjelmistot toimivat sekä tietokoneella että mobiilisti on mahdollistanut yhteistyön laajempaa suunnittelua heti alusta alkaen.

– Meillä on vahva usko siihen, että STOREn ja Secappin pelaaminen yhteen helpottaa pelastustoiminnan henkilöstön toimintaa monin tavoin.

Lue lisää STOREn optimoimasta pelastustoiminnasta täältä.

Secapp-tietolaatikko

STORE

STORE-UUTISKIRJE

Tilaa STORE-uutiskirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi oheiseen kenttään ja klikkaa ”Tilaa”. Sähköpostiosoitettasi ei käytetä tai säilytetä muussa tarkoituksessa kuin STORE-uutiskirjeen vastaanottajana.