You are currently viewing Doris

Doris

Doris

Katsastustoimialan toiminnanohjauksen uusi aalto

Voiko kokonaisen tietojärjestelmän rakentaa tyhjästä?

Valmistelutyöhön lähdettiin vuoden 2020 alussa, ja heti kohta saatiin kuvioon mukaan koronapandemia — eli etätyö korostui alusta lähtien. Varsinaiseen koodaamiseen päästiin käsiksi syksyllä, ja aikataulu oli vaativa: kokonainen ERP noin vuodessa tuotantokäyttöön. Ennättivätpä tulevat käyttäjäasiakkaat perustaa yrityksenkin — Ideal Inspect Oy:n — ohjelmiston tuottamista ja hallinnointia varten.

Taas kerran turvauduttiin ketteryyteen: määritykset ja toiminnot tarkentuivat sitä mukaa kun projekti eteni. Probis ja asiakas olivat koko ajan liikkeellä yhteishengessä ja koko ajan pyrittiin samaan suuntaan. Haasteita oli paljon, välillä ongelmiakin, mutta niistä selvittiin määrätietoisella toiminnalla.

Oman lisänsä projektiin toi kahden eri järjestelmäosion rakentaminen rinnakkaisina projekteina eri toimittajatahoilla, ja näiden osioiden yhteensovittaminen saumattomaksi tietojärjestelmäksi. Tässäkin oli omat pienet haastensa, mutta valinta oli jälkikäteen arvioituna oikea: saatiin resurssit ja osaaminen riittämään ja tiukka aikataulu pidettyä. Asiakas onnistui omalta osaltaan yhteistyön koordinoinnissa oikein hyvin.

Tekniikkaa:

  • Azure
  • PHP
  • MaterialUI
  • MariaDB
  • Jira

Vastaa