You are currently viewing FollowUp

FollowUp

FollowUp

Mobiilisovellus junioriurheilun toimintaympäristön seurantaan

Alussa oli vain asiakkaan idea

FollowUp:n taustalla on Toni Kallion ura ja kokemus urheiluvalmennuksen alalta. Jo pitkään oli ollut mielessä sovellus, jolla voitaisiin seurata eettisten asioiden tilaa erityisesti junioriurheilussa, ja alkaa havaita ongelmallisia tilanteita. Mediastakin tutut ylilyönnit valmennustominnassa antoivat lopullisen sysäyksen tehdä asialle jotain. Syntyi idea mobiiliappista otsikolla ”FollowUp — havaitse heti”.

Hahmottelusta ketterään toteutukseen

Idean toteuttamiseksi perustettiin startup-yritys Followup Development Oy, ja verkostonsa kautta Toni osui Probiksen juttusille. Aihetta hahmoteltiin hyväksi havaittuja Probiksen menetelmiä käyttäen, ja pian olikin koossa käsitys siitä, mitä pitäisi saada aikaan: yksinkertainen, helppokäyttöinen ja tietoturvallinen mobiiliappi ja sen taustalle hyvä palvelinratkaisu tiedon kokoamiseksi. Siispä tuumasta toimeen ja rakentamaan.

Alkuvaiheessa kaikki yksityiskohdat eivät vielä olleet selvillä, joten FollowUp -sovelluksen rakentamisessa painotettiin ketteryyttä. Nopealla aikataululla kehitettiin tarkoitukseen sopiva tekninen ratkaisu, ja tuotettiin mobiiliappin testiversio. Sen päälle rakennettiin varsinainen toiminnallisuus ja logiikka — koko ajan käytännön tasolla testaten. Jo alussa huolehdittiin mm. monikielisyydestä, jotta kukaan ei jäisi sovelluksen tarjoamien mahdollisuuksien ulkopuolelle. FollowUp toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja muitakin kieliä on jatkossa helppo ottaa käyttöön.

Ammattitaidolla ja käyttäjälähtöisyydellä parhaaseen ratkaisuun

Probis resursoi työhön frontend/backend -kehittäjäparin, ja tukena tietysti Probiksen koko tiimin osaaminen. Asiakkaan liikeidea edellytti paitsi hyvää mobiiliappia, myös kunnollista palvelinratkaisua tarvittavine taustajärjestelmineen ja hallintaohjelmineen.

Käyttäjien huomioon ottaminen on kaikki kaikessa, joten FollowUp:ssa panostettiin myös pilottitestaukseen. Sitä tehtiin Applen ja Googlen sovelluskauppojen testipuolella, kunnes saatiin riittävä varmuus sovelluksen kaikista ominaisuuksista ja käytettävyydestä. Sen jälkeen Probis auttoi asiakasta myös sovelluskauppajulkaisun kanssa ja vastaa jatkossakin sovelluksen ylläpitämisestä.

Probis pitää jatkossakin huolta omistaan

Liiketoiminta kehittyy, samoin maailma sen ympärillä. Sen vuoksi kaikki softat ja sovellukset tarvitsevat kehittämistä ja ylläpitoa. Probis hoitaa homman asiakkaan liiketoiminnan tarvitsemassa laajuudessa. Loppuvuonna 2022 FollowUP-sovelluksella on menossa käyttöönottovaihe, jota Probis tukee aktiivisesti. Sen jälkeen käydään käsiksi jatkokehittämiseen. Uusista ideoista asiakkaalla ei ole pulaa, ja sovelluksen käyttäjät varmasti kehittävät niitä lisääkin.

Pitkät asiakassuhteet ovat Probiksen perinne ja osoitus siitä, että asiakkat hyötyvät tekemistämme ohjelmistoista liiketoiminnassaan. Myös FollowUp on hyvää vauhtia matkalla kohti pitkää asiakkuutta.

Tekniikkaa:

  • iOS
  • Android
  • React Native
  • Node.JS
  • MaterialUI
  • MySQL

Vastaa